2018.GADA TĒMA – “PASAKU VALSTĪBĀ”

Maskas, tērpi, mūzika un drāma!

Jā, ir aizvadīts un izskanējis Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas tradicionālais mākslas programmas karnevāls. Šoreiz par tēmu “Pasaka”.

Skolotājas – Antra, Anda, Gita un Iveta – gatavoja četras komandas  par dažādām pasaku interpretācijām un ļāva mums ieskatīties dažādos laikos, kas caur krāsu performanci atspoguļojās spilgtās emocijās un sajūtās!

Mazākie, mūsu 1.klases audzēkņi, kopā ar skolotāju Antru Gustsoni gatavoja priekšnesumu- pasakas “Kazlēni un vilks” mūsdienīgu versiju, kuras noslēgumā kazlēni palika dzīvi, bet vilciņš tika pie mobilās planšetes. Priekšnesums ieguva žūrijas nomināciju – “Gadsimta pasaka”.

2.klases audzēkņi kopā ar skolotāju Ivetu Bērziņu bija izvēlējušies demonstrēt Imanta Ziedoņa “Balto pasaku”, kur brīnišķīgā sirsnīgā noskaņojumā un mūzikas pavadījumā tika izspēlēta versija par balto krāsu. Žūrija īpaši uzteica “Reklāmas pauzi”, ko priekšnesuma sākumā izspēlēja Marta Roga, un pasakas teicējas Erīnas Dmitrijevas brīnišķīgo balss tembru. Abas meitenes ieguva žūrijas simpātiju balvas.
2.klases priekšnesums ieguva nomināciju “ Sirsnīgā pasaka”.

3.klases audzēkņi skolotājas Andas Sproģes vadībā arī izspēlēja fragmentus no Imanta Ziedoņa krāsainajām pasakām, savienojot tās “Krāsu popūrijā”.
Priekšnesuma laikā, mainoties dažādām mūzikas noskaņām, uz skatuves savas krāšņās maskas un tērpus izrādīja pelēkās, zilās, zaļās, baltās un raibās pasakas tēli. Šīs grupas audzēkņi savas krāsu sajūtas vairāk ieguldīja tieši tērpu gatavošanā. Katram dalībniekam bija rūpīgi apgleznots tērps, kas rotāts gan ar spalvām, gan pērlēm, gan krāsainiem kreppapīriem.
Lai uzrunātu un iesaistītu publiku “Krāsu popūrija” dalībnieki priekšnesuma laikā dalīja pūpolus, apgleznotus akmeņus un gliemežvākus.

“Krāsu popūrija” performances  laikā uz audekla tapa abstrakta glezna.

3.klases audzēkņi ieguva žūrijas nomināciju “Krāšņā pasaka”.

Vecāko grupu pasaku lugai “Sprīdītis” veidoja 4.,5.,6. un 7.klases audzēkņi kopā ar skolotāju Gitu Osi. Brīnišķīgas mūzikas pavadījumā tika attēloti lugas notikumi saīsinātā versij

Īpaši izcēlās galvenais varonis Sprīdītis, ko tēloja Roberts Caune, un Velns, kura lomā iejutās Roberta brālis – Rūdis Caune.

Par īpašu aktīvu darbību priekšnesuma laikā Rūdis Caune izpelnījās žūrijas simpātiju balvu ar nosaukumu “Velna pliķis” .

Vecākā grupa ar lugu “Sprīdītis” ieguva nomināciju “Trakā pasaka” .

Kā jau ierasts, karnevāla maskas un priekšnesumus ik gadu vērtē arī neatkarīga žūrija. Šoreiz žūrijas sastāvā bija aicināti mūsu novada uzņēmēji:

  1. Roberts Češeiko – mūsu skolas absolvents un SIA “Keefa” valdes priekšsēdētājs;
  2. Kārlis Ulmanis – kā vecāku pārstāvis un SIA “Ābolis” un festivāla “Āboļdārzs” saimnieks;
  3. Linda Daga – kafejnīcas “Cafe+” īpašniece .

Žūrijas priekšsēdētāja  –  skolas direktore Iveta Lavrinoviča.

Kamēr žūrija vērtēja un analizēja priekšnesumus un maskas, viesus izklaidēja Pirāts un Sūklis Bobs.

Pasākumu krāšņāku darīja – apskaņoja, izgaismoja un bērnus izklaidēja- mūsu draugi un uzticamie sadarbības partneri vairāku gadu garumā SIA “Pārsteigumu karuselis”.

Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas vārdā sakām milzīgu paldies žūrijai un SIA “Pārsteigumu karuselis”!

Liels paldies skolotājiem par ieguldīto darbu un laiku masku un priekšnesumu gatavošanā, kā arī visiem mākslas programmas audzēkņiem par radošumu un dalību karnevālā!

Uz tikšanos nākamajā gadā!

Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas
Mākslas programmas vadītāja
Anda Sproģe

« gada 2 »

 

FOTO: Iveta Bērziņa